Åpning av Østlandsutstillingen, Buskerud Kunstsenter

Tirsdag 23. mai åpner Østlandsutstillingen 2017 i Buskerud Kunstsenter i Drammen, hvor et utvalg av årets utstilling vises og jeg deltar med bilder og tekster fra serien Billett MerketAndre deltagende kunstnere er Adrian Bugge, Anne Cathrine Grieg Wiersholm, Bjørn Terje Nygaard, Christine Malnes, Ellen Suhrke, Joakim Blattmann, Kari Kolltveit, Kari Mølstad, Linn Hoseth, Mari Meen Halsøy, Mikael Bakketun, Sigbjørn Bratlie, Siri Harr Steinvik + Narve Hovdenakk og Ulla Schildt. Velkommen til åpning kl 18.00.

billett_merket_kari_2
Kari fra serien Billett Merket © Karoline Hjorth

“Dette er ikke noe defensorat for å leve alene. Fem av ti, som gjør det, kan ikke for det selv, og minst tre av de andre er irriterende egoistiske. Der er enslige kvinner, hvis ensomhet bare leilighetsvis gjør seg gjeldende mellem de forskjellige telefoner, besøk hos friserdamen, lunsjer, bridger, selskaper, premierer og danseaftener, og hvis sparsomme ledige øyeblikk antageligvis brukes til å sove. Det er enslige kvinner, hvis liv er en eneste hvirvel av selskapelighet og cocktails, og hvis ensomhet må benyttes til å bli edru og komme noenlunde på rett kjøl. Der er kvinner som håper å bli kvitt sin melankoli ved å invitere troskyldige, intetanende mannfolk til aftens og fore dem med overeteriske retter, som vannmelon, salat og karse i majones. Også er der endelig de kvinner som liker å være alene.” Marjorie Hillis, 1937. Bo alene og Trives. En håndbok for solokvinnen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: